Порошенко призначив трьох суддів Верховного суду

Читать на русском
На кандидатуру однієї з суддів раніше наклала вето Громадська рада доброчесності. Інший суддя за часів Януковича підтримав вирок Юрію Луценку.

Президент Петро Порошенко призначив суддями Верховного суду Валентину Симоненко, Вікторію Мацедонську і Сергія Слинька.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в указах президента від 30 серпня.

Симоненко була призначена на посаду судді Верховного суду в Касаційний цивільний суд. Раніше Симоненко обіймала посаду голови Ради суддів. Вона набрала 736,5 бала й посіла 19-те місце з 30 прохідних до Касаційного цивільний суду Верховного суду.

Раніше Громадська рада доброчесності наклала вето на обрання Симоненко, зазначивши, що вона часто відвідує анексований Росією Крим, а її сестра працює в законодавчих зборах Севастополя.

Крім того, громадські працівники стверджують, що чоловік Симоненко підтримував і розвивав ділові відносини в Криму після анексії півострова.

Мацедонська була призначена суддею Верховного суду в Каcаційний адміністративний суд. Раніше Мацедонська обіймала посаду судді Київського апеляційного адміністративного суду. У грудні 2013 року його єдина з колегії суддів виступила проти заборони акцій євромайдану в центрі Києва.

Слинько був призначений суддею Верховного суду в Каcаційний кримінальний суд. У 2013 році Слинько в складі колегії Вищого спецсуду відхилив касацію Юрія Луценка і залишив чинним вирок до 4 років в'язниці екс-міністру внутрішніх справ, винесений Печерським районним судом Києва.

Нагадаємо, що згідно зі штатним розписом, у Верховному суді мають бути 196 суддів, з яких: у Касаційному адміністративному суді - 56, в Касаційному господарському суді - 45, в Касаційному кримінальному суді - 42, в Касаційному цивільному суді - 53.

Раніше у Верховному суді України заявили про «розправу над суддями». Суддів із «старого» складу Верховного суду переводять у суди, які ліквідовуються.

Як відомо, серед суддів майже немає охочих працювати в Антикорупційному суді.

Нагадаємо, Україна звернулася за допомогою до Європи щодо Антикорупційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: