Чиновника Пенсійного фонду затримали за розкрадання держкоштів

Читать на русском
Шахрай, користуючись службовим становищем, відкривав у банку рахунки на підставних осіб і отримував за них пенсії.

Чиновника Головного управління Пенсійного фонду в Київській області затримали за підозрою в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 29 серпня, повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що чиновник відкривав на підставних осіб карткові рахунки в одному з державних банків. Перевіряється також інформація про можливе використання персональних даних мешканців тимчасово окупованих територій України.

«Шляхом несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем Пенсійного фонду він вносив банківські реквізити та ідентифікаційні коди «одержувачів» в електронну базу даних пенсійних нарахувань. Після скоєння незаконних виплат він отримував готівку через мережу банкоматів», - повідомили в СБУ.

Оперативники спецслужби задокументували факт зняття чиновником привласнених грошей.

Чиновнику повідомили про підозру за статтями про шахрайство, легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом, незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних систем. Тривають слідчі дії.

Раніше повідомлялося, що шахрая знайшли в апараті Нацполіції. Чиновник обклав «даниною» всіх своїх підлеглих: щомісяця збирав на особистих рахунках гроші на «ремонтні роботи».

Також СБУ затримала старшокласника за співпрацю з бойовиками.

Нагадаємо, на хабарах спіймали начальника Держслужби з питань праці в Донецькій області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: