На хабарах спіймали начальника Держслужби з питань праці в Донецькій області

Читать на русском
Прокурори ГПУ розкрили злочинну схему отримання хабарів начальником Головного управління Державної служби України з питань праці в Донецькій області.

Прокурори ГПУ розкрили злочинну схему отримання хабарів начальником Головного управління Державної служби України з питань праці в Донецькій області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію, розміщену на офіційному сайті ГПУ.

«Прокурорами Департаменту процесуального керівництва в кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України спільно з Головним управлінням боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ та Головним слідчим управлінням Національної поліції України під час здійснення досудового розслідування в кримінальному провадженні задокументована злочинна схема отримання неправомірної вигоди начальником Головного управління Державної служби України з питань праці в Донецькій області», – повідомили в ГПУ.

Зокрема, було встановлено, що вказана особа, діючи умисно, з корисливих мотивів, спрямованих на отримання неправомірної вигоди для себе, розробила злочинну схему, спрямовану на вимагання та отримання від директора одного з підприємств неправомірної вигоди на загальну суму 1 мільйон гривень у декілька етапів. Саме в таку суму керівник органу контролю оцінив свої послуги зі зменшення суми нарахованого підпорядкованими йому працівниками за результатами перевірки штрафу та непроведення в подальшому інспекційних відвідувань вказаного суб’єкта господарювання.

«16 серпня 2018 року під час одержання частини неправомірної вигоди в сумі 500 тисяч гривень вказана особа затримана, вилучені речові докази. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 КК України та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – зазначили в Генпрокуратурі.

Раніше в НАБУ повідомили подробиці викриття на хабарі судді з Луганської області.

Також нагадаємо, в Одесі підполковника поліції спіймали на великому хабарі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: