Кабмін заборонив боржникам продавати свої автомобілі

Читать на русском
Уряд заборонив перереєстрацію, зняття з обліку транспортного засобу (ТЗ) у разі наявності відомостей про його власника в Єдиному реєстрі боржників.

Уряд заборонив перереєстрацію, зняття з обліку транспортного засобу (ТЗ) у разі наявності відомостей про його власника в Єдиному реєстрі боржників.

Як пише «Слово і Діло», таку постанову уряд ухвалив на своєму засіданні 22 серпня, передає агентство «Інтерфакс-Україна».

Міністр юстиції Павло Петренко: «Ми можемо перегнати не лише Естонію, а й країни зі ще більш ефективними системами електронного урядування»Міністр юстиції Павло Петренко є лідером по виконанню обіцянок в уряді. Слово і Діло поспілкувалося з міністром про блокчейн-реєстри, онлайн-сервіси та інші обіцянки.

Згідно з документом, зокрема, під час держреєстрації (перереєстрації) та зняття з обліку ТЗ уповноважені особи сервісного центру МВС перевірятимуть відомості про його власника в реєстрі боржників і робитимуть відповідну позначку на заяві власника авто.

Єдиний реєстр боржників є складовою частиною Автоматизованої системи виконавчого провадження. Його основна мета – запобігання відчуження майна боржником, внесеним до реєстру. До реєстру вноситься інформація про осіб, що мають заборгованість зі сплати періодичних платежів більше трьох місяців, зокрема аліментів, сплата яких здійснюється в межах виконавчого провадження.

Розпорядником реєстру є Міністерство юстиції України.

Як повідомлялося, понад 80 тисяч українців не платять аліменти.

Також у Мін'юсті розповіли, яку суму боргів стягнули з неплатників аліментів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: