Україна та Молдова збудують міст через Дністер

Читать на русском
Україна запропонує Молдові побудувати міст через Дністер у Вінницькій області. Відповідна міжурядова угода може бути підписана найближчим часом.

Українська влада запропонує Молдові збудувати міст через Дністер у Вінницькій області.

Як пише «Слово і Діло», про це написав віце-прем'єр Володимир Кістіон на своїй сторінці в Facebook у середу, 22 серпня.

embed:promise:card:45259}

«Цей проект є економічно вигідним не лише для України й Молдови, а й усього Європейського Союзу. Тому уряд України має намір вийти з пропозицією до молдовської сторони підписати найближчим часом відповідну міжурядову угоду й розпочати будівництво моста», – зазначив він.

За словами Кістіона, на сьогодні найкоротшим шляхом між Києвом та Кишиневом є автодорога через місто Ямпіль Вінницької області, що включає також поромне сполучення між двома європейськими країнами довжиною в 100 км, яке давно не відповідає вимогам часу та реальним потребам держав.

Віце-прем'єр-міністр також зазначив, що будівництво зазначеного мосту відображене в Транспортній стратегії України до 2030 року.

Нагадаємо, в Україні до 2030 року планують збудувати десять автомагістралей на умовах концесії із залученням приватних інвесторів.

Також в Україні запрацював Дорожній фонд, в якому на оновлення та будівництво українських доріг запланували рекордні 49 мільярдів гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: