Смертельна ДТП з українцями в Польщі: стан постраждалих

Читать на русском
Стан здоров'я українців, які постраждали в ДТП із автобусом в Польщі - середньої тяжкості і стабільний.

Стан здоров'я українців, які постраждали в ДТП із автобусом в Польщі - середньої тяжкості і стабільний.

Про це повідомив начальник Управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Василь Кирилич, передає «Слово і Діло».

«Стан потерпілих середньої важкості, стабільний. Один постраждалий у важкому стані. Троє загиблих », - сказав він.

За словами Кирилича, консул України вже знаходиться на місці і взаємодіє з поліцією і лікарями медзакладів, в які госпіталізували постраждалих, допомагає організовувати допомогу українцям.

За інформацією МЗС, в лікарні в Перемишлі госпіталізовано 21 постраждалого, в Ярославлі - 2, у Ліскі - 3, в Бжоза - 1, в Санок - 7 і в Устрики Дольних - 4.

Кирилич додав, що турагентство направило додатковий автобус для перевезення тих, хто не постраждав, в Україні.

За даними польського кризового центру, станом на 10:00 18 серпня в лікарнях перебувало 37 осіб, в тому числі 10 дітей. Відзначимо, що всього в автобусі їхали 54 особи.

За попередньою інформацією окружної прокуратури Перемишля, однією з причин аварії було перевищення швидкості. Водія затримали.

Нагадаємо, ввечері 17 серпня в Польщі недалеко від міста Перемишль розбився екскурсійний автобус, що перевозив туристів із України, в тому числі дітей, до Австрії. В результаті трагедії загинули 3 людини, ще 51 особи було госпіталізовано. Всі жертви і постраждалі є громадянами України, повідомили в Генеральному консульстві України в Любліні. Автобус з українськими номерними знаками впав зі схилу в Підкарпатському воєводстві на південному сході Польщі, на державній дорозі №28 поблизу села Лещава.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: