Соціальні інспектори не будуть «нишпорити в холодильниках» українців – Рева

Читать на русском
Андрій Рева розповів про функції соціальних інспекторів. Нишпорити в холодильниках українців вони точно не будуть.
Слово і Діло

Соціальні інспектори контролюватимуть дотримання законодавства із призначення субсидій, а не «нишпорити в холодильниках» українців.

Про це в інтерв'ю «Слову і Ділу» заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Відзначимо, що раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що в Міністерстві соцполітики створять відомство, яке перевірятиме одержувачів субсидій. До квартир ходитимуть соціальні інспектори, щоб оцінити, чи потребує людина допомоги.

Рева розповів, що в управлінні соціального захисту кожної області вже працюють 20-25 соціальних інспекторів. Але їхнє основне завдання не контролювати громадян, а контролювати управління праці та соціального захисту населення. «Надійшла скарга, вони прийшли до управління й з'ясували, виправдана вона чи ні. А оскільки вони не підпорядковані місцевій владі, вони інформують лише свій ЦОВВ, а він готує пропозиції мені як міністру», – сказав голова Мінсоцполітики.

«Але для того, щоб поховати систему контролю, поширили чутки, що ми хочемо спеціальні додаткові підрозділи створити, які будуть ходити, нишпорити в холодильниках. Це неправильно. Вони мають лише відслідковувати, як виконують той нормативно-правовий документ, який ми ухвалюємо», – підкреслив міністр.

Повне інтерв'ю з Андрієм Ревою можна прочитати на нашому порталі.

Нагадаємо, з початку червня 2018 року уряд скоротив розміри субсидій на 40%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: