Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Владислав Данілін

Читать на русском
Нардеп Данілін сприяв підвищенню соціального захисту воїнів АТО та сімей загиблих бійців. Йому належить відстоювати збереження субсидій для малозабезпечених громадян.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Владислав Данілін (фракця «Народного фронту»).

Данілін отримав депутатський мандат 20 вересня 2016 року після складання повноважень народного депутата Дмитром Сторожуком. Як нардеп він дав 7 обіцянок, з яких дві виконав (29%), жодної не провалив, а ще п'ять запевнень йому потрібно втілити в життя.

Однією з передвиборчих обіцянок Даніліна був намір сприяти в наданні житла сім'ям загиблих під час АТО. Нардеп підтримав держбюджет-2017, який передбачає надання субвенції в розмірі 330 мільйонів гривень місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за отримання житлових приміщень для сімей загиблих учасників АТО. Владислав Данілін підтримав зазначений законопроект.

Навесні 2017 року Верховна Рада ухвалила проект закону щодо реалізації державних житлових програм, якими сім'ям загиблих під час проведення АТО надається державна підтримка в розмірі 50% вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або пільгового іпотечного житлового кредиту. Владислав Данілін голосував «за».

Данілін пообіцяв посилювати соціальний захист тих, хто захищає Батьківщину. Верховна Рада ухвалила низку законопроектів на цю тему й Данілін, ставши нардепом, проголосував за один із них.

У нардепа залишився рік, щоб виконати ще п'ять обіцянок. Всі вони належать до програмних передвиборчих зобов'язань «Народного фронту». Так, Даніліну потрібно посприяти реформуванню армії та інших структур сектора безпеки та оборони.

Сумнівно, що партії вдасться виконати свій намір добудувати стіну на кордоні з РФ. Спочатку планувалося, що на будівництво укріплень державного кордону з Росією до 2018 року буде виділено близько 4 мільярдів гривень. Однак у 2015 році було отримано лише 400 мільйонів, у 2016-му – 200 мілйьонів, у 2017-му – 200 мільйонів. Проект, значною мірою, заморожений.

Також Даніліну належить ініціювати оновлення антикорупційного законодавства шляхом зменшення кількості дозволів, органів контролю та перевірок. Він підтримав ухвалені наприкінці 2016 років три законопроекти з пакета «державного нагляду». Документи передбачають «відкрити» систему держнагляду з можливістю вільного доступу через інтернет до бази перевірок та результатів, а також зменшити кількість органів контролю.

Також НФ запевнив, що не допустить скасування або скорочення субсидій малозабезпеченим громадянам на оплату комунальних послуг. Проголосувавши за держбюджет-2017, Данілін підтримав виділення 52 мільярдів гривень на погашення субсидій.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: