Невідомі обстріляли посольство США в Туреччині

Читать на русском
Група невідомих відкрила стрілянину з автомобіля по будівлі посольства США в Анкарі. Постріли пролунали на бульварі Ататюрка поблизу території дипмісії близько 5 години за місцевим часом.

На тлі погіршення відносин між США й Туреччиною, пов'язаного з арештом пастора Ендрю Брансона, й вжитими у відповідь на це торговими санкціями Вашингтона, невідомі обстріляли американське посольство в Анкарі.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на CNN Turk, вогонь по диппредставництву відкрили з авто без номерів, яке проїжджало повз.

Туреччина оголосила бойкот iPhoneКрупные турецкие ретейлеры прекратили принимать от клиентов заказы на мобильные телефоны американской компании Apple.

За наявними даними, одна з куль влучила у вікно поста охорони. При цьому ніхто з людей у результаті збройної атаки не постраждав.

«Ми можемо підтвердити, що сьогодні вранці в посольстві США стався інцидент із безпекою, в нас немає жодних повідомлень про постраждалих», – розповіли в диппредставництві.

Раніше повідомлялося, що міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив про можливе запровадження додаткових санкцій щодо Туреччини, якщо влада країни не звільнить американського пастора Ендрю Брансона. Його звинуватили в нібито отриманні з-за кордону коштів «для ведення підривної антидержавної діяльності».

На початку серпня Мінфін США запровадив санкції проти голови турецького МВС Сулеймана Сойлу та міністра юстиції Абдулхаміта Гюля, яких вважають причетними до утримання Брансона. Вжиті заходи призвели до падіння ліри до рекордних значень – із початку року вона подешевшала щодо долара на 40%.

Крім того, після цього Трамп оголосив, що американська влада вдвічі збільшує мита на поставки турецької сталі та алюмінію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: