Негода підтопила розкопки на Поштовій площі

Читать на русском
Негода в столиці топить не лише дороги та машини. Цього разу вода добралася до  розкопок старовинної вулиці ХІ-ХІІ століть.

У Києві на Поштовій площі сильна злива вночі на 19 серпня, затопила розкопки старовинної вулиці ХІ-ХІІ століть.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила на своїй сторінці в Facebook київський краєзнавець Анабелла Моріна.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв зберегти унікальну археологічну знахідку на Поштовій площіСказано 2 березня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Працівники комунального підприємства відкачують воду в підземеллі Поштової площі. Залило розкопки більше, ніж при прорив магістральної труби водопроводу. Також сильно заливало минулої осені. Зараз до води, яка тече по землі, додалися струмки, стікають по стінах - у тому місці, де вода вже знайшла прохід при аварії», - написала вона.

Моріна також додала, що система дренажу та водовідведення на Поштовій ручна.

Нагадаємо, в 2015 році під час будівництва підземного торгово-розважального центру на Поштовій площі вчені спочатку виявили унікальні артефакти XVI-XVIII століть, а потім знайшли повноцінну вулицю часів Київської Русі XI-XII століть.

Після цього Київрада підтримала збереження знайдених артефактів.

Як відомо, цього року столицю підтоплює не перший раз. 25 липня в Києві пройшов сильний дощ з градом і різкими поривами вітру. Через складні погодні умови частково обрушився шляхопровід на перетині вулиць Кирилівської та Теліги.

Ще одне підтоплення сталося у центрі Києва вночі 16 серпня.

А вже в ніч з 18 на 19 серпня нічна стихія в Києві заблокувала роботу громадського транспорту. Тротуари та дороги ремонтує спецтехніка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: