Український суд визначив термін «довіреній особі» Путіна

Читать на русском
Керівник кримського відділення організації Волонтери Перемоги Олена Одновол засуджена на три роки умовно і завтра буде звільнена з херсонського СІЗО.

Керівник кримського відділення організації Волонтери Перемоги Олена Одновол засуджена на три роки умовно і завтра буде звільнена з херсонського СІЗО.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише ТАСС з посиланням на Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяну Москалькову.

«Щойно розмовляла по телефону з [українським омбудсменом] Людмилою Денисовою. Вона повідомила, що сьогодні щодо Олени Одновол винесено судове рішення про засудження її на три роки умовно, завтра вона буде звільнена з СІЗО», - сказала вона.

«Інформація про те, де вона відбуватиме умовний термін покарання, не уточнюється. Завтра ж до неї в Херсон, де вона поки утримується в СІЗО, приїде мама», - додала російський омбудсмен.

Москалькова розповіла зі слів Денисової, що Одновол визнала свою провину в скоєнні злочинів.

Олена Одновол була затримана на адмінкордоні з Кримом 23 квітня. Прокуратура Автономної республіки Крим вручила їй підозру в державній зраді. 25 квітня суд у Херсоні заарештував Одновол на 60 діб без застави.

Згідно з даними української прокуратури, затримана незаконно організувала і проводила в анексованому Криму і Севастополі збір підписів на підтримку висування Володимира Путіна кандидатом на пост президента Росії на виборах 2018 року. Прокуратура АРК називала її довіреною особою Путіна.

Одновол перетнула адмінкордон за українським паспортом. Росія вважає її своєю громадянкою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: