Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл

Читать на русском
Патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапив під обстріл на північному сході окупованого Гольмівського, за 50 кілометрів від Донецька.

Патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапив під обстріл на північному сході окупованого Гольмівського, за 50 кілометрів від Донецька.

Як передає «Слово і Діло», про це 16 серпня повідомляє прес-служба місії.

В ОБСЄ підрахували жертви серед мирного населення ДонбасуЗ початку року на Донбасі в результаті боїв і детонації боєприпасів загинув 31 мирний житель, ще 137 –отримали поранення.

Патруль із п'яти членів ОБСЄ на двох бронетранспортерах контролював дотримання режиму припинення вогню для ремонту лінії електропередачі компанією «Вода Донбасу».

Згідно зі звітом ОБСЄ, 3 члени патруля були поза транспортними засобами, а 2 інших були всередині. Один із бойовиків, озброєний автоматом, і працівник «Вода Донбасу» розмовляли з патрульними. Ще двоє бойовиків (також з автоматичними гвинтівками) і двоє робітників «Вода-Донбасу» перебували в фургоні, припаркованому поблизу.

«О 9:14 три учасники патруля поза транспортними засобами почули вибух приблизно за 500 метрів на півночі й ще один вибух приблизно за 500 метрів на південний схід від них, а потім близько 10 пострілів зі стрілецької зброї за 100-150 метрів на північ і північний захід», – повідомили в СММ.

За оцінкою ОБСЄ, два з цих 10 пострілів пролетіли над головами трьох членів патруля, які перебували поза транспортними засобами. Після цього патруль негайно сів до своїх транспортних засобів і залишив район.

Також у місії повідомили, що озброєний бойовик і працівник «Вода Донбасу» сіли до фургона, який залишив цей район.

Спостерігачі ОБСЄ вже повідомили про інцидент Збройним силам Об'єднаного центру з контролю і координації збройних формувань і запросили вжити заходів.

Раніше ОБСЄ виявила на Донбасі нову зброю з Росії.

Волкер прокоментував відео ОБСЄ, на якому колони військової техніки рухаються на Донбас із російської території.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: