ОБСЄ виявила на Донбасі нову зброю з Росії

Читать на русском
Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ виявили на Донбасі новітні російські засоби радіоелектронної боротьби, протиповітряної оборони, десятки танків і артилерійських систем.

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ виявили на Донбасі новітні російські засоби радіоелектронної боротьби, протиповітряної оборони, десятки танків і артилерійських систем.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє штаб Операції об'єднаних сил з посиланням на українську сторону у Спільному центрі з контролю і координації.

Війна на Донбасі: в ОБСЄ повідомили, де найбільше перешкоджають спостерігачамАлександр Хуг заявив, що ОБСЄ намагається захистити своїх працівників за допомогою належного обладнання та навчань

Безпілотник ОБСЄ виявив відразу чотири нових комплекси радіоелектронної боротьби російського виробництва: СБ-341В Леєр-3, 1Л269 Красуха-2, СБ-109А Билина і спеціальний комплекс для постановки перешкод безпілотним літальним апаратам Репелент-1.

Всі ці комплекси, як зазначають українські військові, створені в РФ в останні роки, а СБ-109А Билина взагалі повинна бути прийнята на озброєння російської армії тільки в цьому році за результатами військових випробувань.

«Випробування ці, як бачимо, проводяться на території України», - зазначили українські військові.

Крім того, 9 серпня безпілотник ОБСЄ виявив відразу до 30 танків збройних формувань РФ, зосереджених у районі селищ Лобачеве, Бугаївка і безпосередньо в місті Луганськ. Також було виявлено 26 одиниць причіпної артилерії, реактивна система залпового вогню і чотири установки зенітно-ракетних комплексів.

Нагадаємо, що раніше на Донбасі затримали чоловіка з російським паспортом за відеозйомку позицій військових Операції об'єднаних сил.

Волкер прокоментував відео ОБСЄ, на якому колони військової техніки рухаються на Донбас з російської території.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: