Як мажоритарники Житомирської області планували облаштувати свої округи

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати від одномандатних виборчих округів виконують свої обіцянки. Сьогодні ми розбирались, як мажоритарники Житомирської області обіцяли облаштовувати свої округи.

По п'ять таких обіцянок дали Володимир Арешонков, Павло Дзюблик та Володимир Литвин. Краще за всіх виконує ці обіцянки Дзюблик. Зокрема, він реалізував обіцянку до кінця минулого року побудувати спортивний комплекс у Малині. У підсумку в місті було збудоване міні-футбольне поле та тренажерний майданчик. Перший заступник міського голови повідомив, що кошти на будівництво були отримані за сприяння Дзюблика.

Крім того, він виконав обіцянку про те, що міст у селі Рижани буде добудований до 1 листопада 2017-го. Дзюблик залучав кошти для будівництва й особисто контролював перебіг його проведення.

Литвин у своїй передвиборчій програмі пообіцяв, що в кожному селі та селищі буде організоване щонайменше одне працююче господарство або підприємство, що забезпечить створення нових робочих місць. Поки для цього депутат нічого не зробив. Також Литвин обіцяв відновити мережі медичних установ. У 2015 році Верховна Рада ухвалювала зміни до Бюджетного кодексу, які дозволили за рахунок власних коштів місцевих бюджетів здійснювати витрати на охорону здоров'я. Але Литвин за документ не голосував. Як і за законопроект «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості». Минулого року нардеп звертався до прем'єр-міністра з проханням виділити кошти на фінансування будівництва та забезпечення обладнанням Житомирського обласного онкологічного центру. Тож поки обіцянка Литвина ще в процесі виконання.

Минулого року Арешонков обіцяв відремонтувати частину дороги Р-28 Виступовичі-Житомир, яка виходить на державний кордон із Білоруссю й забезпечує пропуск транзитного транспорту на Білорусь і країни Балтії. «Беру це питання на особистий контроль, і сподіваюся, що спільними зусиллями вдасться вже цього року привести в належний стан хоча б частину дороги», – заявив депутат. Перший тендер на ремонт траси був проведений наприкінці липня, а на початку серпня був підписаний договір з ТОВ «Автомагістраль» про закупівлю послуг із поточного ремонту. Восени голова Житомирської обладміністрації Ігор Гундич заявив, що дорога буде відремонтована не раніше ніж у 2018-го. Таким чином, Арешонков обіцянку провалив.

Перед виборами Арешонков пообіцяв залучати інвестиції для відкриття в регіоні заводу з переробки ягід. Наприкінці вересня минулого року він повідомив «Слову і Ділу», що з листопада 2014 року веде активну роботу в частині залучення інвестицій для відкриття заводу з переробки грибів та ягід.

Олександр Ревега провалив свою обіцянку 2016 року вирішити питання ремонту дороги до села Княжики Житомирської області. У Службі автомобільних доріг області повідомили, що ремонтні роботи не були проведені через відсутність фінансування. А Ревега не сприяв вирішенню цього питання.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» аналізувало, в яких областях мажоритарники краще за всіх виконують свої обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: