Ще один банк пішов з українського ринку

Читать на русском
Національний банк України (НБУ) відкликав банківську та генеральну ліцензії на здійснення валютних операцій у ДіВі Банку (DV Bank).

Національний банк України (НБУ) відкликав банківську та генеральну ліцензії на здійснення валютних операцій у ДіВі Банку (DV Bank).

Як передає «Слово і Діло», відповідне рішення №543-рш ухвалено правлінням НБУ 14 серпня, передає прес-служба регулятора.

НБУ пом'якшив вимоги до кредитних посередників банківНБУ за результатами аналізу пропозицій банківської спільноти пом'якшив вимоги до кредитних посередників банків.

При цьому НБУ зазначає, що банк ухвалив рішення про добровільне припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи.

ДіВі Банк - вже п'ятий банк, який ухвалив таке рішення. Нацбанк за аналогічною процедурою вже відкликав ліцензії у банків Фінансовий партнер, Апекс-Банк, Промислово-фінансовий банк і Кредит Оптима Банк. Крім того, в березні 2018 року рішення здати ліцензію прийняв БМ Банк.

Акціонерами ДіВі Банку є Олександр Горбачевський (40%), Ірина Горбачевська (25%), Сергій Горбачевський (17%), Наталія Доага (9,7%) та Ольга Бунецька (8,3%).

Нагадаємо, що в березні 2017 року суд заарештував майно голови правління ДіВі Банку Сергія Горбачевського у справі про присвоєння 129 млн грн.

А в квітні того ж року Печерський райсуд Києва заарештував самого Горбачевського.

Як повідомлялося, українські банки підвищили ставки по депозітам.

Також НБУ погодив злиття двох банків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: