КПВВ «Майорськ» опинився під загрозою закриття

Читать на русском
У штабі зазначили, що з початку проведення ООС (1 травня 2018 року) бойовики тричі обстріляли даний КПП. Останній обстріл відбувся 9 серпня 2018 року.

У штабі ООС вимагатимуть закриття пункту пропуску «Майорськ» через постійні обстріли з боку бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС на сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє збільшити кількість контрольних пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежуванняСказано 15 березня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Дорожній коридор Горлівка-Бахмут залишається одним із головних гуманітарних шляхів в Донецькій області, яким, рятуючись від складної соціально-економічної ситуації на тимчасово окупованих територіях України, користуються щомісяця понад 250 тисяч осіб», – ідеться в повідомленні.

У штабі зазначили, що з початку проведення ООС (1 травня 2018 року) бойовики тричі обстріляли цей КПП. Останній обстріл відбувся 9 серпня 2018 року.

«Близько 6:30 ранку бойовики зі стрілецької зброї та протитанкових ракет обстріляли на так званому нулі контрольний пост «Майорське», що забезпечує функціонування дорожнього коридору», – повідомляють у прес-центрі.

Під час цього обстрілу в зоні ураження, крім прикордонного наряду, опинилися мирні жителі, які перетинали лінію зіткнення в обох напрямках. У результаті була пошкоджена інфраструктура самого пункту пропуску, а також були частково зруйновані захисні споруди.

У штабі ООС заявляють, що якщо провокаційні дії із загрозою життю та здоров'ю цивільного населення й персоналу, який здійснює свою діяльність на КПП, триватимуть і надалі, то штаб вимагатиме закриття КПП.

«Командувач Об'єднаними силами буде змушений звернутися до Тристоронньої контактній групі щодо закриття КПВВ в зв'язку з недотриманням російсько-окупаційними військами домовленостей про припинення вогню», – повідомляють у штабі.

Як стало відомо раніше, в чергах на КПВВ Донбасу застрягли сотні авто.

Також відзначимо, бойовики обстріляли українських військових біля КПВВ «Новотроїцьке».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: