Влада Генуї оголосила жалобу за загиблими під час аварії мосту

Читать на русском
Мерія італійського міста Генуї оголосила дводенну жалобу після обвалення автомобільного мосту, жертвами якого стали до 35 людей.

У Генуї оголошено дводенну жалобу за жертвами катастрофи мосту.

Як передає «Слово і Діло», про це йдеться на офіційному порталі регіону.

Як українські мери ремонтують мостиСлово і Діло розбиралось, як Віталій Кличко та інші мери ремонтують втомлені від часу мости.

«Мерія Генуї в знак співчуття, солідарності і близькості всього населення міста до родичів загиблих від обвалення моста, що сталося цього ранку, оголосила 15-е і 16-е днями цивільного жалоби», - наголошується в повідомленні.

У ці дні всюди приспустять прапори міста, Італії та Європейського союзу і скасують розважальні заходи. Жителям міста запропоновано приєднатися і висловити солідарність і співчуття рідним і близьким загиблих в результаті надзвичайної події.

Вранці 14 серпня побудована в 1960-х роках конструкція обрушилася під час ремонтних робіт. Мостом проїжджали 35 легкових автомобілів і три вантажівки. Десятки людей отримали поранення, згідно з останніми даними, загинули 35 людей.

Пошуково-рятувальні роботи тривають.   Організація Autostrade per l'Italia, яка обслуговує дорожню інфраструктуру Італії, заявила, що обвал стався під час ремонтних робіт зі зміцнення перекриття об'єкта.

Пізніше міністр транспорту та інфраструктури Італії Данило Тонінеллі виключив, що міст міг впасти через ремонтні роботи, і послався на серйозні недоліки в поточному обслуговуванні конструкції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: