У Київській області незаконно утримують людей – Денісова

Читать на русском
Пацієнти розповіли, що потрапили в реабілітаційний центр проти своєї волі, більшість із них поміщені сюди з ініціативи родичів.

У Броварах в реабілітаційному центрі «За життя» утримують людей проти їхньої волі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила в понеділок, 13 серпня, український омбудсмен Людмила Денісова в своєму Facebook.

Відзначено, що в цьому реабілітаційному центрі перебуває 21 людина з нарко- та алкозалежністю і з розладами психіки.

«Під час конфіденційного спілкування 12 із них повідомили про бажання залишити заклад. Також вони розповіли, що потрапили в «центр» проти волі, більшість із них були поміщені сюди з ініціативи родичів», - йдеться в повідомленні.

Зі слів омбудсмена, примусові дії до людей були застосовані попри відсутність будь-яких рішень судових органів, медичних установ і згоди самих осіб. Також пацієнти закладу повідомили про вживання ними невідомих медичних препаратів, які придушували їхню волю.

«Під час моніторингового візиту виявлена ​​80-річна жінка, яка не є хворою, і двоє неповнолітніх 14-річних дівчат, які перебувають тут разом із дорослими за згодою своїх батьків», - розповіла Денісова.

Водночас у поліції Київської області повідомили, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею незаконне позбавлення волі або викрадення людини.

Нагадаємо, в Одеській області перевірять притулок через відео зі скаргами дівчинки.

Напередодні омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що у десяти дітей притулку в селищі Рожище Волинської області виявили сліди побоїв і крові на одязі. Ще троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи.

Як повідомлялося, Денісова оприлюднила фото Сенцова з російської колонії.

Також Денісова просить направити Сенцова на лікування в Москву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: