Ердоган хоче відмовитись від розрахунків у доларах

Читать на русском
На тлі обвалу ліри і загострення з США Анкара готова перейти на розрахунки в нацвалюті з Україною і з країнами Європи

Туреччина готується перейти на розрахунки в національній валюті зі своїми найбільшими торговельними партнерами, такими як Україна, Китай, Росія і Іран.

Про це повідомляє Anadolu, передає Слово і Діло

За словами турецького лідера, якщо країни Європи теж захочуть «позбутися кайданів долара», то Анкара готова перейти і з ними на аналогічні розрахунки в торгівлі.

Ердоган додав, що його країна не сприймає світопорядок, при якому світу оголошена економічна війна, а на країни чинять тиск загрозою введення санкцій.

«Ті, хто намагається звести рахунки з Туреччиною і наносять удар нижче пояса, повинні пам'ятати, що в світі немає жодного політика і жодної країни, які домоглися б успіху, проводячи ворожу політику щодо Анкари. Ніщо не змусить Туреччину відмовитися від своїх цілей в економіці, відступитися від боротьби з тероризмом», - сказав Ердоган.

Раніше стало відомо, що США вдвічі підвищили мита на турецькі сталь і алюміній.

Вибори в Туреччині: як політичні партії поділили голосиУ Туреччині нещодавно пройшли парламентські та президентські вибори. Про те, як розподілилися голоси між партіями, пише Осман Пашаєв.

Минулого тижня Мінфін США ввів санкції проти міністрів юстиції та внутрішніх справ Туреччини.

На тлі американських санкцій рекордно обвалилася турецька ліра. Проте, Ердоган заявив, що «Туреччина не програє економічну війну» і пригрозив США пошуком нових союзників.

Як політичні партії поділили голоси після виборів - в авторському матеріалі Османа Пашаєва

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: