У Німеччині відреагували на затримання журналіста Deutsche Welle

Читать на русском
Фракції правлячої коаліції Німеччини вимагають у Білорусі осовободіть незаконно затриманого журналіста Павлюка Биковського.

Фракція Християнсько-демократичного союзу та Християнсько-соціального союзу в німецькому парламенті, що входить до правлячої коаліції, вимагає від білоруської влади негайного звільнення кореспондента Deutsche Welle Павлюка Биковського, затриманого напередодні в Мінську.

Про це повідомляє представник ХДС/ХСС із питань політики в галузі культури та мас-медіа Елізабет Мочман, передає «Слово і Діло» з посиланням на DW.

«Його затримання порушує свободу ЗМІ. Зазначені причини його взяття під варту надумані й неспівмірні», – заявила вона.

У парламентській фракції вважають, що затримання Биковського пов'язано з розслідуваннями проти незалежних журналістів у Білорусі. Крім того, звинувачення в незаконному використанні доступу до платної інформації державного агентства БелТА жодним чином не виправдовує взяття його під варту.

«Білорусь має поважати свободу ЗМІ та висловлювання думок. Білоруський президент Олександр Лукашенко дедалі більше віддаляє себе й свою країну від Європи. Свобода ЗМІ та незалежність органів юстиції – невід'ємні цінності. Вони належать до підвалин вільного суспільства», – додала Мочман.

Раніше ЄС відреагував на затримання журналістів у Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: