Ситник пояснив нічну зустріч із Порошенком

Читать на русском
Головний антикорупціонер заявив, що президент запросив його до себе додому вночі, щоб обговорити створення Антикорупційного суду.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що його нічний візит у приватний будинок президента Петра Порошенка не вплинув на роботу детективів НАБУ.

Як пише «Слово і Діло», про це Ситник розповів у четвер, 9 серпня, в інтерв'ю Громадському.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник пообіцяв, що найближчим часом до суду будуть передані справи про підкуп детективів НАБУСказано 25 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Візит Ситника журналісти Схем зафіксували ще в квітні, проте прокоментував глава НАБУ його тільки зараз.

Ситник розповів, що під час цієї зустрічі вони обговорювали створення Антикорупційного суду. А візит відбувався з ініціативи Порошенка.

«Глава держави запросив на розмову, і вона саме стосувалася Антикорупційного суду. Це суд, який безпосередньо стосується Антикорупційного бюро. І це стосується тієї проблеми, про яку ми говоримо два роки. Навіть на війні вороги сідають за стіл переговорів. У цьому випадку була спірна дискусія», - зазначив Ситник.

Відповідаючи на запитання про те, чому ця зустріч не була публічною, Ситник відповів, що були і публічні переговори на рівні адміністрації президента.

«Це не був таємний візит і те, що це може стати відомо, - звичайно, я це допускав. Чому стало відомо саме зараз, а це було досить давно... Важливо, що на роботу НАБУ це не вплинуло, запитаєте будь-якого детектива», - зазначив Ситник у відповідь на запитання про репутаційні наслідки через нічний візит до Порошенка.

Ситник додав, що результатом цієї зустрічі стало ухвалення парламентом закону про Антикорупційний суд, і президент вплинув на рішення парламенту.

«У мене була тет-а-тет зустріч із президентом України з приводу Антикорупційного суду. НАБУ не має права законодавчої ініціативи, і ми знаємо, давайте будемо відвертими, що в парламенті президент має якщо не визначальний, то один із визначальних впливів. Була певна дискусія . Вона закінчилася тим, що все-таки закон був ухвалений», - розповів директор НАБУ.

Ситник також розповів, що зустрічався з Порошенком 12-14 разів.

На запитання журналіста, чи погодиться Ситник приїхати додому до Порошенка, якщо президент його знову запросить, Ситник відповів:

«Мабуть, уже ні. Враховуючи таку реакцію, мабуть, ні», - сказав він.

Як повідомлялося, на початку червня Рада створила Антикорупційний суд. Після виступу Порошенка його створення підтримали 315 народних депутатів.

А на початку серпня Порошенко підписав останній закон про Антикорсуд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: