Азотну кислоту в Дніпропетровській області перевозили нелегально

Читать на русском
Власник перевозив азотну кислоту без відповідних документів – хотів заробити грошей, а потім отримати ліцензію.

Власник азотної кислоти проводив її перевезення без ліцензії.

Про це повідомив начальник управління «Укртрансбезпеки» в Дніпропетровській області Олексій Степаненко на прес-конференції, передає «Слово і Діло».

«Такий небезпечний вантаж, як азотна кислота, підлягає ліцензуванню. Перевіривши документацію, ми бачимо, що підприємство не отримало таку ліцензію, відповідно, здійснювало перевезення нелегально. Власник сказав, що хотів заробити грошей, а потім отримати ліцензію», – зазначив Степаненко.

За його словами, за цим фактом склали адміністративний матеріал за ч. 1 ст. 164 Адміністративного кодексу України. За таке порушення передбачається штраф 17-34 тис. грн із конфіскацією сировини й транспорту або без.

Нагадаємо, 7 серпня на трасі Дніпро-Кобеляки-Решетилівка Р-52 за межами села Іванівка в Дніпропетровській області стався витік близько 3-4 тонн азотної кислоти з автоцистерни ємністю 35 тонн.

За фактом витоку азотної кислоти поліція Дніпропетровської області відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 267 (порушення правил поводження з вибуховими, легкозаймистими та їдкими речовинами або радіоактивними матеріалами) ККУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: