Греція та Італія утримують сотні українських моряків

Читать на русском
У МЗС заявили, що нині ситуація з моряками найбільш критична за останні роки. Найчастіше українців засуджують за перевезення мігрантів.

Близько 250 українських моряків утримують правоохоронці Греції й Італії.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 6 серпня, під час брифінгу повідомив державний секретар Міністерства закордонних справ України Андрій Заєць, повідомляє прес-служба МЗС, на сторінці в Facebook.

Турчинов розповів, скільки військових моряків загинуло на ДонбасіЗа час проведення на Донбасі АТО, а потім операції Об'єднаних сил загинув 51 військовослужбовець Військово-морських сил України.

Заєць зазначив про погіршення ситуації з українськими моряками.

«Ситуація за останні роки значно погіршилася. З моряками завжди були проблеми, але ситуації в таких масштабах, яка складається зараз, не було вже давно, або, можливо, і ніколи. Дві пріоритетні точки на карті з цього приводу - це Греція і Італія», - повідомив він.

Так, за даними МЗС, у Греції станом на червень цього року перебуває 151 український моряк, з них 108 засуджені, з них 98 - за перевезення нелегальних мігрантів. Приблизно така сама ситуація, як зазначив Заєць, і в Італії, де утримуються близько 100 громадян України за перевезення нелегальних мігрантів.

Заєць також зазначив, що протягом останнього місяця в Україні зусиллями консулів повернуто 33 українських моряки, які тривалий час перебували у важких обставинах за кордоном.

Нагадаємо, тижнем раніше в Україну з Оману повернулися 15 моряків. Українці застрягли в порту Маскат у липні 2015 року.

Також у кінці липня Греція звільнила 12 українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: