Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Владислав Голуб

Читать на русском
Голуб виконав 60 відсотків обіцянок. До кінця депутатського терміну йому потрібно зайнятися розвитком футбольної інфраструктури округу, проголосувати за скасування депутатської недоторканності та законопроект про роботу ТСК.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Владислав Голуб (позафракційний).

Владислав Голуб пройшов до Верховної Ради за одномандатним виборчим округом №197 (Канів) від БПП, проте в 2017 році залишив фракцію. За час каденції нардеп дав 20 обіцянок, з яких 12 виконав (60%), а 2 – провалив.

Причому обидві провалені обіцянки Голуба – передвиборчі й пов'язані з децентралізацією влади. Як і інші кандидати від БПП, він запевняв, що влада в областях належатиме виконкомам, а не призначеним «згори» головам ОДА.

«Має відбутися децентралізація влади. Громади на місцях отримають більше прав і грошей на реалізацію повноважень. Виконавча влада на місцях належатиме не призначеним «згори» губернаторам, а виконкомам, сформованим облрадами, обраними людьми. Україна залишиться при цьому унітарною соборною державою», – записано в передвиборній програмі нардепа.

Проте Голуб підтримав проект закону про окремі питання проходження державної служби, який вивів із-під дії закону про держслужбу всіх голів місцевих держадміністрацій та їхніх заступників, а також голів РДА. Голови держадміністрацій знову призначаються виключно президентом України, що суперечить передвиборчий обіцянці народних депутатів від БПП.

Також нардеп збирався домогтися проведення фінансової децентралізації влади. Однак він не голосував за зміни до Податкового кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин. Ці законопроекти дозволили значно розширити фінансові права громад.

Незважаючи на те, що Голуб сам заявив, що основна мета його роботи в парламенті – законотворчість, основна частина його виконаних обіцянок пов'язана з виборчим округом. Нардеп обіцяв, що в області працюватимуть не менш ніж три громадські приймальні. Навесні 2015 року він повідомив, що його громадські приймальні працюють у Черкасах, Золотоноші та Каневі.

Нардеп запевнив, що не дозволить закрити Черкаський інститут пожежної безпеки: «Ми з моїм колегою Миколою Томенком будемо робити все, щоб Черкаський інститут пожежної безпеки не потрапив під так звану «оптимізацію».

Після втручання депутатів Зорян Шкіряк, який у 2015 році виконував обов'язки голови ДСНС України, скасував попереднє доручення голови ДСНС України, де були передбачені заходи з реорганізації Черкаського інституту. Для вдосконалення системи підготовки фахівців ДСНС створена робоча група.

Також Голуб, як і обіцяв, домігся виділення з резервного фонду держбюджету коштів на відновлення Черкаського драмтеатру, який був знищений пожежею в 2015 році. Нардеп надіслав запит прем'єр-міністру про виділення 18 мільйонів гривень на проведення необхідних робіт. Хоча ремонт розпочався лише влітку 2016 року, після того, як Кабмін виділив понад 16 мільйонів гривень.

На початку 2017 року Голуб заявив, що всі райони Черкаської області отримають нові комплекти футбольних м'ячів протягом року. Як і обіцяв нардеп, до грудня 210 м'ячів були рівномірно розподілені між трьома районами, що входять до виборчого округу депутата: Черкаський район (70 м'ячів у ЗОШ району та міста), Канівський район (70 м'ячів у ЗОШ району та міста та спортивну школу району) та Золотоноський район (70 м'ячів у ЗОШ району та спортивну школу).

У квітні 2017 року Голуб вийшов із фракції БПП, зауваживши: «Якщо говорити про якусь координацію, то мені ближчі за духом хлопці з позафракційного об'єднання «Єврооптимісти». Там ті депутати, які обрані вперше, але прийшли сюди з метою щось змінити в цій державі на краще. Це молоді розумні люди, з якими комфортно вести розмову і з якими, використовуючи вже заюзану фразу, ми дивимося не один на одного, а в одному напрямку», – зазначив нардеп.

До кінця своїх депутатських повноважень Голубу потрібно виконати ще 6 обіцянок. Зокрема, ініціювати на державному рівні розширення переліку безкоштовних ліків, у тому числі препаратів для підтримки людей із цукровим діабетом.

Ще Голуб мав намір зробити все можливе, щоб у 2018 році Мошнівська школа отримала систему водовідведення. Він зазначив, що близько 1,3 мільйона гривень, виділених на ремонт школи в 2017 році будуть перерозподілені між школами Черкаського району на поліпшення системи енергоефективності навчальних закладів. За поданням нардепа з держбюджету на розвиток населених пунктів Черкаського району виділили майже 3 мільйони гривень.

Також він планував розвивати футбольну інфраструктуру Черкаської області, голосувати за зняття депутатської недоторканності та підтримувати законопроект про роботу й повноваження ТСК.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: