Саудівська Аравія відкликала свого посла в Канаді

Читать на русском
Саудівська Аравія заморожує нові торгові та інвестиційні зв'язки з Канадою. Міністерство закордонних справ відкликає свого посла з Канади.

Саудівська Аравія заморожує нові торгові та інвестиційні зв'язки з Канадою. Міністерство закордонних справ відкликає свого посла з Канади.

Про це в понеділок, 6 серпня, повідомляє телеканал Al Arabiya з посиланням на Saudi Press Agency, пише «Слово і Діло».

За його даними, канадському послу дано 24 години, щоб покинути королівство. Він оголошений «небажаною особою» в країні. Причиною такого рішення, очевидно, стала реакція Канади на затримання громадських активістів у Саудівській Аравії. Нагадаємо, в травні в країні були затримані не менше шести активістів, що борються за права жінок.

Влада Саудівської Аравії підозрює їх у «створенні злочинного осередку, що представляє загрозу державній безпеці». Затриманим закидають те, що вони, використовуючи «зв'язки із зарубіжними структурами», ймовірно, «прагнули підірвати стабільність країни і громадський порядок» королівства. Їх також підозрюють в «недотриманні релігійних принципів».

3 серпня, МЗС Канади в Twitter висловило «серйозну стурбованість арештами цивільних активістів і борців за права жінок в Саудівській Аравії».

«Ми закликаємо саудівську владу негайно відпустити їх та інших мирних борців за права людини», - говорилося в твіті канадського міністерства.

5 серпня Ер-Ріяд прокоментував, що заява Канади про «активістів громадянського суспільства» була негативною і неправдивою. Влада королівства додала, що не дозволить нікому втручатися у внутрішні справи країни.

Раніше з'ясувалося, які країни відкликають своїх послів з Венесуели.

Також нагадаємо, що уряд Канади прийняв рішення про надання Україні 50 млн доларів щорічно протягом п'яти наступних років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: