У партії Меркель вимагають її відставки

Читать на русском
Члени так званого Союзу за цінності вважають, що Меркель більше не повинна виставляти свою кандидатуру на переобрання главою ХДС.

Консервативне крило блоку ХДС/ХСС, що об'єдналося в так званий Союз за цінності, закликало до відставки канцлера Німеччини Ангели Меркель з посади голови ХДС і послідовному обмеженню припливу мігрантів до Німеччини.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на DW.

У програмному документі П'ять тез для сильної Німеччини, оприлюдненому в п'ятницю, 3 серпня, Союз за цінності вказав, що ХДС вже зараз потребує програмного і кадрового оновлення.

Члени союзу вважають, що вже на грудневому з'їзді Християнсько-демократичного союзу потрібно обрати нове партійне керівництво. На їхню думку, Меркель більше не повинна виставляти свою кандидатуру на переобрання.   «Для підготовки до наступних виборів в бундестаг слід узгодити впорядковану передачу посади федерального канцлера», - підкреслюється також в документі.

Тим самим консерватори в ХДС/ХСС дають ясно зрозуміти, що найпізніше до завершення наступних виборів в бундестаг вони не бажають бачити Ангелу Меркель на постаді голови уряду.

У програмному документі Союзу за цінності також міститься заклик до послідовного обмеження припливу мігрантів до Німеччини. «Потенціал ФРН з прийому біженців вичерпано. Ми вимагаємо обмеження нетто-міграції до нуля і асиміляції тих, хто має право на притулок», - йдеться в документі.

Раніше повідомлялося, що рейтинг блоку ХДС/ХСС на чолі з Меркель досяг рекордно низьких показників з 2006 року, склавши 29%. При цьому рейтинг Соціал-демократичної партії Німеччини склав 18%, а партії Альтернатива для Німеччини - 15%.

Також зазначалося, що німці відчувають більше довіри до президента Франції Еммануеля Макрона, ніж Меркель. За даними опитування, понад 40% німців хочуть відставки нинішнього канцлера.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: