Кількість українських підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, зросла з 690 в жовтні 2017 року до 836 - за станом на початок липня 2018 року.
Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів з посиланням на директора департаменту Бориса Кобаля, передає Слово і Діло
За його словами, за останні дев'ять місяців завдяки спільним зусиллям держави і бізнесу відбулося розширення географії експортних поставок продукції України.
Він уточнив, що зараз збільшено кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, з 690 в жовтні 2017 року до 836 на початку липня 2018 року.
Кобаль додав, що 289 українських підприємств зараз мають право експорту в країни ЄС, з них - 109 виробників харчових продуктів, в тому числі м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока і молочних продуктів.
Раніше повідомлялося, що в Євросоюзі працюють понад 10 тисяч компаній з України.
Також, Україна в сезоні 2017/18 експортувала рекордний обсяг яблук як мінімум за останні 5 років
Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.
ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM
найважливіше від «Слово і діло»