В Україні стало більше експортерів продуктів

Читать на русском
Близько 300 українських підприємств мають право експорту в країни Євросоюзу, з них - 109 виробники харчових продуктів

Кількість українських підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, зросла з 690 в жовтні 2017 року до 836 - за станом на початок липня 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів з посиланням на директора департаменту Бориса Кобаля, передає Слово і Діло

За його словами, за останні дев'ять місяців завдяки спільним зусиллям держави і бізнесу відбулося розширення географії експортних поставок продукції України.

Він уточнив, що зараз збільшено кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, з 690 в жовтні 2017 року до 836 на початку липня 2018 року.

Скільки товарів і послуг Україна експортує до ЄСНайбільше товарів Україна експортує до Польщі, Італії, Німеччини, Нідерландів та Угорщини.

Кобаль додав, що 289 українських підприємств зараз мають право експорту в країни ЄС, з них - 109 виробників харчових продуктів, в тому числі м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока і молочних продуктів.

Раніше повідомлялося, що в Євросоюзі працюють понад 10 тисяч компаній з України.

Також, Україна в сезоні 2017/18 експортувала рекордний обсяг яблук як мінімум за останні 5 років

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: