Арабська коаліція завдала ударів по Ємену, загинули десятки людей

Читать на русском
В результаті авіаударів коаліції на чолі з Саудівською Аравій по єменському портовому місту Ходейда загинули понад 40 людей.

В результаті авіаударів коаліції на чолі з Саудівською Аравій по єменському портовому місту Ходейда загинули понад 40 людей.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє телеканал Al Masirah з посиланням на свого кореспондента. Агентство AFP з посиланням на свідків і джерела в медичних колах повідомляє мінімум про 20 загиблих.

В середині червня телеканал Al Arabiya повідомляв, що урядові війська за підтримки арабської коаліції почали наступ на найбільший порт Ємену Ходейда, який контролюється повстанцями-хуситами. Як заявила єменська влада, вони використали всі мирні і політичні способи звільнення міста.

У Ємені з серпня 2014 року триває протистояння між урядовими силами і бунтівниками-хуситами (прихильниками руху Ансар Аллах).

У найбільш активну фазу воно перейшло зі вторгненням в березні 2015 року коаліції, очолюваної Саудівською Аравією.

За даними єменського Центру з прав і розвитку, з весни 2015 року в країні було вбито більше 10 тис. мирних жителів, в тому числі майже 2,4 тис. дітей і близько 2 тис. осіб складали жінки.

За той же період поранення отримали 18,5 тис. єменців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: