Стали відомі подробиці затримання голови РДА на Закарпатті

Читать на русском
Чиновник на Закарпатті зумів організувати схему хабарництва щодо укладення договорів на виконання робіт.

У поліції повідомили подробиці затримання голови Виноградівського району Закарпатської області Михайла Русанюка в четвер, 2 серпня.

Як повідомляє Департамент захисту економіки Нацполіції, чиновник вимагав та отримував хабарі за укладення договорів за бюджетні кошти й подальше їх перерахування за виконані роботи, пише «Слово і Діло».

«Правоохоронці встановили, що чиновник організував «схему» хабарництва. За укладання договорів на виконання робіт, послуг за бюджетні кошти без відповідного узгодження вимагав та отримував від представників бізнесу неправомірну вигоду», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що голова РДА вимагав 25 тисяч гривень хабара за підписання договору на поставку планшетів для інклюзивної освіти (для хворих на ДЦП дітей) та перерахунок бюджетних коштів згідно з виконаними умовами договору. Кошти чиновник отримував у кілька етапів.

«2 серпня фігуранта затримали під час отримання чергового «траншу». В автомобілі голови РДА правоохоронці вилучили кошти, отримані ним як хабар, – 8 тисяч гривень», – ідеться в повідомленні.

Також зазначено, що під час проведення слідчо-оперативних заходів були встановлені інші факти отримання ним хабарів за перерахування бюджетних коштів за виконані за договором роботи.

Зараз правоохоронці встановлюють людей серед посадових осіб РДА, які також можуть бути задіяні в корупційних схемах.

Голова райдержадміністрації затриманий згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрита кримінальна справа за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Раніше у Вінницькій області за підозрою в хабарництві затримали прокурора Жмеринської місцевої прокуратури Вінницької області та водія цієї ж прокуратури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: