Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олександр Герега

Читать на русском
Олександр Герега виконав 17 відсотків обіцянок. Депутату за рік належить виконати ще 15 запевнень, у тому числі подати законодавчі ініціативи, які сприятимуть підтримці вітчизняного товаровиробника.
Олександр Герега

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Олександр Герега (позафракційний).

Герега є народним депутатом двох останніх скликань, із 2012 року він дав 22 обіцянки, з яких 6 виконав (27%), а одну – провалив. На позачергових парламентських виборах восени 2014 року Герега пройшов до Верховної Ради за одномандатним виборчим округом №192 (Дунаївці, Хмельницька область). Уже як нардеп VIII скликання він дав 18 обіцянок, з яких виконав 3 (17%). Ще 15 запевнень йому потрібно втілити в життя до кінця каденції.

Олександр ГерегаНародний депутат України

Влітку 2015 року нардеп пообіцяв виборцям свого округу, що ремонт усіх дитячих садків у Дунаївцях завершиться в 2016 році. Загалом у Дунаївцях п'ять дитсадків. Як повідомили «Слову і Ділу» завідувачі садків, у приміщеннях були проведені ремонти, в деяких довелося перекривати дах і робити капітальний ремонт. До садків закуплені нові меблі, а також обладнані музичні та спортивні зали.

Також Герега виконав свою передвиборчу обіцянку ініціювати спрямування державних коштів на будівництво та відновлення доріг у сільській місцевості та районних центрах. Нардеп надіслав депутатський запит до Кабміну щодо використання коштів на рекультивацію кар'єрів для ремонту комунальних доріг і благоустрою Хмельницької області.

Також Герега за допомогою депутатського запиту домігся виділення коштів на проведення ремонту доріг у селі Лісоводи Городоцького району, а за фінансової підтримки нардепа в Городку відремонтували дороги на вулицях Шевченка та Грушевського. Після численних колективних звернень до нардепа жителів селища Ярмолинці з проханням відремонтувати дороги на ці цілі були виділені кошти з районного бюджету.

Третє й останнє виконане запевнення Гереги за останні чотири роки також записане в його передвиборчий програмі. Він запевнив, що створюватиме умови для розвитку фермерства. Нардеп підтримав два законопроекти, що передбачають пільговий порядок сплати єдиного соціального внеску для сімейних фермерських господарств і можливість членам сімейних фермерських господарств бути платниками єдиного податку четвертої групи.

Усі інші обіцянки Гереги досі перебувають у процесі виконання. За рік нардепу потрібно встигнути подати законодавчі ініціативи, які сприятимуть створенню робочих місць. Поки жодного законопроекту на цю тему Герега не зареєстрував.

Аналогічна ситуація з передвиборчим запевненням подати законодавчі ініціативи, які сприятимуть підтримці вітчизняного товаровиробника.

Щодо запевнення ініціювати законопроекти, які сприятимуть розвитку малого підприємництва, то Герега зареєстрував проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення законодавства про захист економічної конкуренції суб'єктів господарювання)». Поки документ не виносився на розгляд.

У процесі виконання перебуває ще одне програмне запевнення нардепа – допомогти військовим підрозділам матеріально-технічним забезпеченням. Із 2014 до 2016 року Герега за сприяння ГО «За конкретні справи» надав допомогу військовим частинам Хмельницької області на суму понад 2 мільйони гривень. Були закуплені бронежилети сьомого ступеня захисту, кевларові шоломи, намети, каремати, продукти, одяг, взуття, електрогенератори, бензопили, електроінструменти тощо. Також 58 дітям Хмельницької області, батьки яких загинули у зоні проведення АТО, щомісяця до повноліття планується виплачувати стипендію в розмірі 2 тисячі гривень.

Перед виборами Герега обіцяв у своїй програмі на державному рівні впроваджувати програми реальної допомоги людям похилого віку, дітям, людям з інвалідністю та малозабезпеченим. У своєму депутатському звіті нардеп написав, що надав допомогу після пожежі сім'ї на Чемеровеччині. Також через приймальню нардепа ветеранам-ювілярам передали електричні чайники, пледи та рушники. Однак поки що нардеп не ініціював ухвалення держпрограм для надання реальної допомоги перерахованим категоріям населення.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: