ЗМІ назвали імена загиблих у ЦАР журналістів

Читать на русском
У Центральноафриканській Республіці (ЦАР) загинули журналіст Орхан Джемаль, оператор Кирило Радченко і режисер Олександр Расторгуєв.

У Центральноафриканській Республіці (ЦАР) загинули журналіст Орхан Джемаль, оператор Кирило Радченко і режисер Олександр Расторгуєв.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомив телеканал «Дождь» з посиланням на джерела в Центрі управління розслідуваннями. Повідомляється, що вони знімали документальний проект про роботу приватної військової компанії (ПВК).

Росіян зупинили на блокпосту, стверджує джерело. Вони їхали зі столиці республіки Бангі в населений пункт Бомбара. Що саме з ними сталося, поки неясно.

Раніше стало відомо, що в ЦАР знайдені тіла трьох убитих іноземців, імовірно росіян. Про це повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

У двох з трьох загиблих були виявлені при собі прес-карти «Известий», передає ТАСС з посиланням на посольство Росії в ЦАР. Тіла убитих були доставлені в місцеву лікарню. У дипмісії зазначили, що їх особи будуть встановлені до ранку середи.

У прес-службі МІЦ «Известия» повідомили, за останнім часом жоден співробітник на території Центральноафриканської Республіки не перебував.

Загиблий Джемаль працював як військкор на низку російських ЗМІ. Разом з Маратом Сайченком він робив репортажі з Лівії, охопленої війною. У ніч на 22 серпня 2011 року він був серйозно поранений в ногу з великокаліберного кулемета, під час битви за Тріполі.

Раніше стало відомо про вбивство ветерана АТО в Бердянську.

ЗМІ дізналися подробиці вбивства активіста.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: