МОЗ оновив список пляжів, непридатних для купання

Читать на русском
Через мікробне забруднення не рекомендується відпочивати на дванадцяти пляжах Києва і в декількох рекреаційних зонах на Чорноморському узбережжі.

МОЗ не рекомендує купатися на 164 пляжах, де була виявлена ​​кишкова паличка.

Як пише «Слово і Діло», дослідження проб води проводилися 19 - 26 липня, повідомляє у вівторок, 31 липня, прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Як мери міст облаштовують пляжі та набережніМер Дніпра до кінця року обіцяв закінчити ремонт на міській набережній, а міський голова Черкас запевнив, що в 100-метровій зоні біля набережної нічого будувати не будуть.

Відзначається, що Центр громадського здоров'я, який проводив дослідження, виявив на пляжах лактопозитивні кишкові палички.

«У воді на 164 українських пляжах зафіксовано мікробне забруднення. Це - річки, озера, ставки і водойми морського узбережжя», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в Києві не рекомендується купатися на пляжах: Дитячий, Передмістна слобідка, Золотий, Венеція, Молодіжний, Центральний, Райдуга, Тельбін, Чорторий, Вербний, Пуща-Водиця і Галерний.

На інтерактивній карті не рекомендованих для відпочинку пляжів, яка розміщена на сайті Центру громадського здоров'я, також вказані два пляжі на Азовському морі в Маріуполі: пляж Центральний і міський пляж Лівобережний; чотири пляжі в Миколаєві: два на Дніпро-Бузькому лимані - пляж Чайка та рекреаційна зона Намив, пляжі Прибій і Стрілка на р. Інгул, а також пляж в Коблево-Рибаківка на Чорноморському узбережжі.

Раніше було оприлюднено повний список пляжів в Україні, на яких не рекомендують купатися через стан води.

Також рятувальники розповіли, скільки людей потонуло в Україні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: