Працівники НАБУ розголошують дані про розслідування: САП порушила справу

Читать на русском
Детективів підозрюють у порушенні таємниці слідства. Розслідувати цю справу доручили Управлінню внутрішнього контролю НАБУ.

САП почала кримінальне провадження за фактом розголошення даних попереднього розслідування працівниками НАБУ.

Про це у вівторок, 31 липня, повідомляє прес-служба САП у Facebook, пише «Слово і Діло».

В антикорупційній прокуратурі розповіли, що їх турбують систематичні порушення таємниці слідства у кримінальних провадженнях НАБУ, а саме передачі службових документів працівниками Бюро третім особам.

У зв'язку з цим за фактом розголошення даних попереднього розслідування відкрито провадження.

При цьому САП доручила розслідувати це провадження детективам Управління внутрішнього контролю НАБ України.

У САП навели приклад, як один з народних депутатів оприлюднив документи у кримінальних провадженнях, які є таємницею слідства.

«Характер оприлюдненої інформації свідчить про те, що відповідний народний депутат України отримує відомості, що становлять таємницю досудового розслідування безпосередньо від посадових осіб НАБ України ще на стадії узгодження відповідних процесуальних рішень», - зазначили у відомстві.

У САП підкреслили, що систематичні витоки інформації про стан досудового слідства унеможливлюють виконання завдань кримінального судочинства та суперечать вимогам чинного законодавства.

Зокрема, як зазначили в САП, одна особа, дізнавшись, що стосовно неї вирішується питання щодо повідомлення про підозру, терміново покинула Україну.

Раніше повідомлялося, що Кваліфікаційно-дисциплінарна Комісія відмовилася звільняти главу САП Назара Холодницького.

Раніше НАБУ оприлюднило фрагменти розсекречених матеріалів негласних слідчих дій відносно керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. На записі зафіксовано розмови Холодницького щодо низки кримінальних проваджень, розпочатих САП.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: