Названий переможець на виборах у парламент Камбоджі

Читать на русском
Правляча Народна партія Камбоджі (НПК) здобула перемогу на виборах в нижню палату парламенту країни - Національну асамблею.

Правляча Народна партія Камбоджі (НПК) здобула перемогу на виборах в нижню палату парламенту країни - Національну асамблею.

Як пише «Слово і Діло», голосування в королівстві пройшло 29 липня, повідомляє агентство Reuters.

Прес-секретар НПК Сок Ейсан заявив, що партія отримала підтримку 80% виборців.

«Партія виграла 80% всіх голосів, і ми розраховуємо, що отримаємо не менше 100 місць з 125 в Національній асамблеї», - зазначив представник політичного об'єднання.

Протягом дня Національна виборча комісія озвучувала проміжні підсумки голосування. Так, за опрацьованими даними виборчкому Камбоджі, явка на вибори вже склала 82,71%. Право виборчого голосу в королівстві мають 8,3 млн осіб при 16-мільйонному населенні.

Голова комісії Сик Бун Хок вже назвав вибори успішними і зазначив, що країна може пишатися. Офіційні результати виборчком опублікує до середини серпня.

Опоненти Народної партії закликали бойкотувати підсумки виборів.

Всього для участі у загальних виборах зареєструвалися 20 політичних партій, повідомляє ТАСС. Серед них правляча Народна партія Камбоджі, «Національний фронт за незалежну, нейтральну, мирну Камбоджу», партія «Демократична ліга», Кхмерська партія боротьби з бідністю, Камбоджійська національна об'єднана партія і Кхмерська партія економічного розвитку.

Нагадаємо, в Південній Кореї екс-президента засудили до 32 років в'язниці.

Хочете обговорити новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: