Telegram представив сервіс авторизації Passport

Читать на русском
Розробники месенджера Telegram запустили новий сервіс авторизації на сторонніх сайтах під назвою Passport.

Розробники месенджера Telegram запустили новий сервіс авторизації на сторонніх сайтах під назвою Passport.

Як повідомляє «Слово і Діло», Telegram Passport повинен стати аналогом авторизації за допомогою облікового запису Facebook, повідомляється в офіційному блозі Telegram.

Сервіс Telegram Passport дозволяє додати номер телефону, адресу електронної пошти, прописку та різні документи, що засвідчують особу, такі як паспорт, водійські права та інше. Ці дані запитуються сторонніми сайтами для авторизації користувача.

«Ваші документи, що засвідчують особу, і особисті дані будуть зберігатися в хмарі Telegram з використанням наскрізного шифрування. Для Telegram ці дані є випадковим набором символів, і у нас немає доступу до інформації, яка зберігається в вашому Паспорті Telegram. Коли ви обмінюєтеся даними, вони переходять безпосередньо до одержувача», - підкреслюють розробники.

Для доступу до цієї функції остання версія Telegram - 4.9. Після того, як ви завантажили деякі документи, ви побачите свої дані в розділі «Налаштування»> «Конфіденційність та безпека»> «Пакет Telegram» (в iOS: Налаштування> Паспорт Telegram).

У майбутньому всі дані Telegram Passport перейдуть в децентралізовану хмару. Уже зараз роботу нового сервісу можна побачити на прикладі платіжного сервісу Epayments.

«Найближчим часом ми додамо сторонню перевірку для пакетів Telegram. Таким чином, деяким службам навіть не буде потрібно запитувати самі дані, замість цього покладаючись на те, що обліковий запис Telegram був схвалений постачальником перевірки», - підкреслюють розробники Telegram.

Раніше в роботі Telegram стався збій.

Також Telegram потрапив під заборону в одній з арабських країн.

Хочете обговорити Цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: