У Києві продовжують фіксувати випадки захворювання на ботулізм. До лікарні ушпиталили двох пацієнтів, які вживали напередодні рибу, виловлену й в'ялену самостійно.
Як пише «Слово і Діло», про це повідомила директор Департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації Валентина Гінзбург, пише сайт КМДА в п'ятницю, 27 липня.
За її словами, до інфекційного відділення Олександрівської клінічної лікарні потрапили двоє пацієнтів з ботулізмом. Обидва вживали рибу, самостійно виловлену й в'ялену.
«Ботулізму в більшості випадків можна не допустити ... Все, що потрібно зробити, щоб не захворіти на ботулізм, – відмовитися від вживання небезпечних (особливо в теплу пору року) продуктів», – зазначила Гінзбург.
До небезпечних продуктів належать солона, в'ялена та копчена риба, домашня консервація (особливо овочі й гриби), шинка та ковбаса.
Раніше в Запорізькій області чоловік помер від ботулізму.
У липні в Україну прибула партія сироваток проти ботулізмуяк гуманітарна допомога від Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй.
Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.
ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM
найважливіше від «Слово і діло»