Україна отримала партію сироваток від ботулізму

Читать на русском
В Україну прибула партія сироваток проти ботулізму в якості гуманітарної допомоги від Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй.

В Україну прибула партія сироваток проти ботулізму в якості гуманітарної допомоги від Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй.

Про це в понеділок, 2 липня, повідомляє прес-служба ПРООН, передає «Слово і Діло».

Відзначено, що другий рік поспіль сироватки канадського виробництва поставляє організація на прохання Міністерства охорони здоров'я України.

«Антитоксин був в максимально стислі терміни закуплений ПРООН. Високоякісні ліки канадського виробництва минулого тижня були передані на спеціалізований склад Міністерства охорони здоров'я», - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, в цьому році МОЗ вперше забезпечив включення антитоксина до централізованих закупівель для формування запасу сироватки. До моменту поставки антитоксина за процедурою централізованих закупівель міжнародними організаціями, потреба в сироватці буде забезпечуватися за рахунок партії, доставленої на минулому тижні.

Відзначається, що перша сироватка 30 червня вже була введена особі в Херсонській області, якій було діагностовано ботулізм.

Раніше у Супрун спрогнозували спалах ботулізму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: