Лісова пожежа у Швеції: згоріло понад 25 тисяч гектарів

Читать на русском
У результаті масштабних лісових пожеж у Швеції згоріло більш ніж 25 тисяч гектарів лісу. Попередньо збитки оцінюються у 87 мільйонів євро.

У результаті масштабних лісових пожеж в Швеції згоріло більш ніж 25 тисяч гектарів лісу. Попередньо збитки оцінюються у 87 мільйонів ​​євро.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The Local у вівторок, 24 липня.

Стало відомо, чи постраждали українці через пожежі в ГреціїЗа попередньою інформацією, серед постраждалих від лісових пожеж поблизу Афін громадян України немає.

Понад 25 тисяч гектарів вартістю в 900 млн крон (майже 87 млн ​​євро – ред.) лісу вже згоріло, за підрахунками шведської влади. Лісові пожежі продовжують спустошувати країну й у вівторок, ідеться в повідомленні.

Загальна кількість пожеж у шведських лісах і сільській місцевості скоротилася з 80 минулого тижня до 21 станом на ранок вівторка. При цьому влада попереджає про високі ризики виникнення нових пожеж. У Швеції зберігається спекотна погода.

Зазначається, що масштаб нинішніх пожеж значно перевищує пожежу в шведському районі Вестманланд у 2014 році, коли згоріло 14 тисяч гектарів. Тоді лісова пожежа вважалася найбільшою за останні 40 років.

Нагадаємо, вісім країн Євросоюзу беруть участь у боротьбі з лісовими пожежами у Швеції, які не вщухають протягом кількох тижнів. Допомогу запропонували Польща, Данія, Франція, Італія, Німеччина, Литва, Португалія та Австрія.

Раніше стало відомо, що в Греції в результаті масштабної лісової пожежі вже загинули 60 людей, серед них є іноземці.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: