Мей погрожує достроковими виборами

Читать на русском
Прем’єр Британії Тереза Мей пригрозила незгодним з її планом щодо Brexit депутатам-консерваторам достроковими виборами.

Прем’єр Британії Тереза Мей пригрозила незгодним з її планом щодо Brexit депутатам-консерваторам достроковими виборами.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє Times.

Трамп прокоментував план Мей щодо м'якого BrexitАмериканський президент заявив, що спроба британського уряду провести м'який Brexit вплине на торговельну угоду зі США.

Депутати отримали таке попередження за декілька хвилин до ключового голосування в палаті громад щодо виходу Британії з митного союзу з ЄС після Brexit. У разі провалу відповідного законопроекту прибічники Мей пригрозили голосування за вотум недовіри, що могло б призвести до дострокових виборів.

«Нам сказали, що ми будемо відповідальними за нові вибори й Джеремі Корбіна на Даунінг стріт, 10 (резиденція британського прем’єра – ред.). Це була жахлива поведінка. Абсолютно ганебна» – розповів один із депутатів.

Така стратегія дозволила Мей отримати підтримку більшості парламентарів і випередити опонентів на шість голосів. Водночас 12 консерваторів так і залишилися в опозиції до прем’єрки.

Нагадаємо, прем'єрка Британії Тереза Мей оприлюднила свої пропозиції щодо майбутніх відносин з ЄС після виходу з блоку.

Пропозиції серед іншого передбачають укладення з ЄС Угоди про асоціацію на зразок тієї, що діє між Євросоюзом та Україною. Мей налаштована на більш м’який Brexit зі збереженням тісних економічних зв’язків з ЄС. Водночас вона виключила збереження Британії в митному союзі з ЄС.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: