ЗМІ повідомили про зв'язки заарештованої в США шпигунки з мільярдером з Росії

Читать на русском
Росіянка Марія Бутіна, яку в США звинуватили в агентурній діяльності, отримувала фінансову допомогу від російського мільярдера Костянтина Ніколаєва.

Росіянка Марія Бутіна, яку в США звинуватили в агентурній діяльності, отримувала фінансову допомогу від російського мільярдера Костянтина Ніколаєва.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The Washington Post.

Під час слухань у комітеті Сенату США з питань розвідки Бутіна заявила, що Ніколаєв фінансував організацію Право на зброю, яку вона заснувала.

Представник російського бізнесмена підтвердив, що Ніколаєв контактував із Бутіною в 2012-2014 роках, проте не відповів, чи допомагав їй фінансово.

В обвинувальному акті проти росіянки йдеться про “відомого російського бізнесмена з тісними зв’язками з адміністрацією президента США”. Ім’я бізнесмена у документі не вказали, однак назвали його статок за версією Forbes — 1,2 мільярди доларів. Це число збігається зі статком Ніколаєва.

Костянтин Ніколаєв — генеральний директор групи Н-Транс та співвласник оператора залізничних перевезень Globaltrans. Його син Андрій навчається в США і був волонтером передвиборчої кампанії Дональда Трампа.

16 липня Міністерство юстиції США заявило про арешт 29-річної громадянки Росії Марії Бутіної. Cлідчі дійшли висновку, що протягом останніх років Бутіна, проживаючи у США, намагалася налагодити зв'язки з американськими політичними групами впливу і через них лобіювати інтереси Кремля у великій політиці.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: