Українці масово їдуть жити до Литви

Читать на русском
Більшість іноземців, що проживають в Литві (54,5%) є власниками тимчасової довідки на проживання.

Потік іноземців, які прибувають в Литву, стрімко збільшується - головним чином за рахунок громадян України і Білорусі, які стають власниками тимчасової посвідки на проживання.

Про це повідомляє видання Delfi з посиланням на інформацію департаменту міграції при МВС Литви, який представив основні міграційні показники за першу половину цього року, передає Слово і Діло

За даними на 1 липня 2018 року, в Литві проживають 54 393 іноземця, з них - 15 291 громадяни України (на 55,4% більше, ніж рік тому), 12 391 Росії (на 8,3% менше, ніж рік тому), 10 433 Білорусі (на 24,7% більше, ніж рік тому).

Громадяни зазначених країн склали 70,1% за станом на 1 липня 2017 року - 67,3% всіх іноземців, які проживають в Литві.

Трудові мігранти – не проблема, а найбільший актив УкраїниЗаробітчани, які працюють в Європі, коли повернуться додому, сформують середній клас. У них вже є щеплення від популізму й вони точно знають, якою має стати Україна.

Незважаючи на те, що загальна чисельність населення Литви, в порівнянні з 1 липня 2017 року, знизилася на 0,8%, кількість проживаючих тут іноземців збільшилася на 15,4%.

Як повідомляється, більшість іноземців, що проживають в Литві (54,5%) є власниками тимчасової довідки на проживання (48,5% рік тому). Протягом року кількість звернень за видачею дозволу на тимчасове проживання збільшилася на 13,8%, за заміною - на 25,2%.

Нагадаємо, Національний банк України відзначає ризик посилення в найближчі роки міграційних процесів, в тому числі трудової міграції з України.

Відзначається, що крім Польщі, українці також найчастіше виїжджають на заробітки в Італію та Чехію.

Раніше повідомлялося, що українці за 2017 рік перевели з Польщі 100 мільярдів гривень.

Детальніше про трудових мігрантів в матеріалі «Трудові мігранти - не проблема, а найбільший актив України»

Хочете обговорити цю новину? Долучайтесь до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: