НБУ виявив десятки нелегальних обмінників

Читать на русском
Національний банк здійснив 506 перевірок структурних підрозділів небанківських фінансових установ.

Національний банк України в першому півріччі 2018 року відшукав 39 нелегальних валютообмінних пунктів у Дніпропетровській, Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Рівненській, Харківській і Черкаській областях, а також у Києві.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 19 липня, повідомляється на сайті НБУ.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв повернути курс до відмітки не вище 10 гривень за 1 доларСказано 28 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Так, регулятор здійснив 506 перевірок структурних підрозділів небанківських фінансових установ з питань дотримання порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій.

За даними НБУ, основні порушення, виявлені під час перевірок: ненадання матеріалів на письмовий запит уповноваженого службовця регулятора, здійснення валютно-обмінних операцій без документарного оформлення, невідповідність залишків готівки в касі бухгалтерським документам.

За результатами виявлених під час перевірок порушень у роботі структурних підрозділів надіслані листи на адресу керівників відповідних фінансових установ із вимогами надати пояснення та усунути недоліки.

Нагадаємо, в 2017 році Національний банк України перевірив 1018 пунктів обміну валют у всій Україні, в результаті чого були виявлені 115 нелегальних обмінників.

Також повідомлялося, що за перші шість місяців 2018 року кількість відділень банків в Україні скоротилася на 361 (3,8%) – до 9128.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: