Поліція порушила справу через погром у НАБУ

Читать на русском
Поліція Києва порушила кримінальне провадження за фактом погрому у будівлі Національного антикорупційного бюро України.

Поліція Києва порушила кримінальне провадження за фактом погрому у будівлі Національного антикорупційного бюро України.

Як повідомили у столичній поліції, хулігани пошкодили вхідні двері до приймальні громадян НАБУ та розфарбували зовнішні ролети будівлі та камери відеоспостереження, передає «Слово і Діло».

Події біля НАБУ кваліфікували за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 4-х років.

Нагадаємо, що 17 липня група невідомих влаштувала акцію під будівлею Національного антикорупційного бюро, а потім увірвалася всередину.

«Група так званих протестувальників, яка вранці тут перебувала, прорвалася всередину, пройшла через турнікет. Всередині вони поламали меблі, накидали сміття, покидали торти Roshen», - розповіла ЗМІ речник відомства Дар'я Манжура.

За словами представниці НАБУ, поліція спостерігала за тим, що відбувається, однак втрутилася лише в той момент, коли невідомі почали трощити меблі. Правоохоронці вивели їх з будівлі.

В Антикорупційному бюро вважають, що напад на відомство пов'язаний із закриттям справи рюкзаків і скаргою на голову САП.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: