НБУ готує випуск оновленої купюри 20 гривень

Читать на русском
Національний банк заявив про оновлення дизайну і вдосконалення системи захисту купюри 20 гривень зразка 2018 року.

Національний банк готується запустити в грошовий обіг України банкноту 20 гривень нового зразка.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 16 липня, повідомляє UBR.

Чому НБУ вводить в обіг монети номіналом 1 та 2 гривні?З 27 квітня Національний банк вводить в обіг нові монети номіналом 1 і 2 гривні. Навіщо це потрібно, розповіли експерти.

«Завтра, 17 липня, регулятор буде презентувати її журналістам об 11:00 і вже розіслав відповідні запрошення. Фото нових грошей поки зберігається в таємниці. У НБУ навіть відмовляються повідомляти, чи залишиться на банкноті портрет видатного письменника і вченого Івана Франка», - йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що, швидше за все, обличчя української двадцятки не зміниться. У запрошенні Нацбанку мова йде лише про оновлений дизайн і вдосконалену систему захисту 20 гривень зразка 2018 року.

Як зазначається, раніше вже робилися спроби змінити дизайн цієї купюри: до 160-річчя письменника вони випускали пам'ятні двадцять гривень. Їх надрукували мільйон штук і продавали людям у теруправліннях Нацбанку по 27 гривень і 31 гривню (у сувенірних конвертах - дорожче).

Нагадаємо, НБУ ще декілька років тому заявив про готовність осучаснювати готівковий грошовий обіг і підвищувати захист українських грошей. Дві банкноти вже були перевипущені в новому дизайні. Це 100 і 500 гривень, які були запущені в грошовий обіг у березні 2015 року і у квітні 2016 року відповідно.

У 2018 року НБУ анонсував заміну банкнот до десяти гривень монетами.

Також повідомлялося, що Національний банк України запроваджує плату за видачу розмінних монет.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: