Навіщо Трампу зустріч із Путіним?

Читать на русском
Володимир Золотарьовполітолог

Трамп відомий як переговірник. Щодо ситуації з лідером КНДР, то ніхто зрушень не очікував, але варто було США його налякати, як той одразу ж погодився на переговори. Цілком можливо, що й у цій ситуації буде щось подібне. Просто Путіна поки ніхто не лякав.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Золотарьов, оцінюючи майбутні переговори Путіна й Трампа.

«Імовірно, ця зустріч – розвідка. Трамп не вірить дипломатії, доповідям, які йому приносять Держдеп, ЦРУ та інші відомства. Трамп вірить в особисті відносини. Тому він ще до виборів повторював, що зустрічатиметься з Путіним. Розуміючи логіку поведінки Путіна, він може зрозуміти, чого, умовно кажучи, від нього можна очікувати. Тому Трампу потрібні зустрічі з Путіним. Цілком можливо, що Путін уже підготував для Трампа свої пропозиції», – зазначив Золотарьов.

За його словами, президент РФ хоче залишитися в Сирії, а Трампа сирійське питання хвилює в першу чергу.

Звичайно, Путін спробує виторгувати щось за рахунок України, але питання в тому, наскільки це вдасться, додав експерт.

Річниця інавгурації Трампа: як лідер США допомагає Україні й «ладнає» з ПутінимДональд Трамп майже рік тому вступив на посаду президента США. Слово і Діло згадує, що світовий лідер зробив для України та як змінилися відносини США й Росії.

На його думку, Трамп на це не піде.

«Він в принципі прихильник правил і Конституції. Нещодавно він заявив, що йому потрібен такий суд, який би трактував Конституцію так, як вона написана, а не в зручній інтерпретації», – уточнив політолог.

Трамп є прихильником гри за правилами, тому те, що робить Путін, для нього неприйнятно. Трамп хоче зрозуміти, для чого він це робить, і спробувати на нього впливати, тому не виключені сюрпризи, пояснив експерт.

Однак поки більшою мірою ця зустріч – розвідка ситуації, підкреслив він.

«Зазвичай, коли йде підготовка таких зустрічей, бувають витоки інформації. Поки витоків особливо не було. Хоча й у ситуації з лідером КНДР витоків не було, а результат був. Тому сюрпризи можливі, але поки це розвідувальна зустріч, яка, можливо, визначатиме подальшу політику США щодо РФ», – резюмував Володимир Золотарьов.

Як повідомлялося раніше, переговори лідерів Росії та США пройдуть у готичній залі Президентського палацу. Спілкування Трампа з Путіним продовжиться за ланчем у Залі Дзеркал.

Детальніше про те, що Трамп зробив для США, України й усього світу за рік своєї роботи, – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: