Трамп не згадав Україну після зустрічі з Путіним

Читать на русском
Американський лідер говорив про ситуацію в Сирії, Ірані, КНДР і деінде, але не згадав ні конфлікт на Донбасі, ні анексію Криму.

Президент США Дональд Трамп жодного разу не згадав про Україну на підсумковій прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Гельсінкі.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 16 липня, повідомляє ТСН.

Трамп привітав Путіна з «одним із найкращих» чемпіонатів світуПрезидент США Дональд Трамп привітав президента РФ Володимира Путіна з проведенням «одного з найкращих» чемпіонатів світу з футболу.

Зазначено, що американський лідер говорив про ситуацію в Сирії, Ірані, КНДР і деінде, але не згадав ні конфлікт на Донбасі, ні анексію Криму.

Трамп заявив, що зустріч з Путіним була продуктивною і він сподівається на поліпшення відносин з РФ за підсумками розмови в Гельсінкі.

У свою чергу Путін, як повідомлялося, тричі згадав про Україну.

Вперше він розповів, що президенти говорили про ситуацію на Донбасі, і російський лідер закликав американського колегу налаштовувати офіційний Київ на виконання мінських угод.

Удруге він заявив, що готовий продовжити транзит газу через Україну в разі вирішення спору в Стокгольмському арбітражному суді. Втретє - коли йшлося про визнання анексії Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: