В Україні з початку року потонули близько 600 людей

Читать на русском
Рятувальники нагадують, що купатися дозволяється тільки у спеціально обладнаних місцях. Також не можна пірнати в незнайомих місцях.

З початку року в Україні на водоймах загинуло близько 600 осіб. А з початку липня вже зафіксовано 70 випадків.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як мери міст облаштовують пляжі та набережніМер Дніпра до кінця року обіцяв закінчити ремонт на міській набережній, а міський голова Черкас запевнив, що в 100-метровій зоні біля набережної нічого будувати не будуть.

Так, у Києві за один день 13 липня рятувальники двічі отримували виклики з інформацією, що в Дніпрі знайдені тіла потопельників. Цього самого дня в Запорізькій області з води було вилучено тіла п'ятьох потопельників, зокрема підлітка 12 років.

У зв'язку з такою статистикою, ДСНС нагадує: купатися дозволяється тільки в спеціально обладнаних місцях; не можна пірнати в незнайомих місцях; не можна залишати дітей без нагляду біля водойм; не можна запливати далеко; не можна заходити у воду в стані алкогольного сп'яніння; не можна наближатися до суден, човнів, катерів, які проходять повз; температура води повинна бути не нижче +17°С; плавати у воді рекомендується не довше 20 хвилин.

Раніше було оприлюднено повний список пляжів по Україні, на яких не рекомендують купатися через стан води.

Також киян і гостей столиці застерігають від купання у столичних водоймах через поганий стан води.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: