Поліція Пакистану заарештувала колишнього прем'єр-міністра

Читать на русском
Поліція Пакистану заарештувала колишнього прем'єр-міністра країни Наваза Шарифа, який був заочно засуджений до 10 років в'язниці у справі про корупцію, відразу після його повернення на Батьківщину.

Поліція Пакистану заарештувала колишнього прем'єр-міністра країни Наваза Шарифа, який був заочно засуджений до 10 років в'язниці у справі про корупцію, відразу після його повернення на Батьківщину.

Про це повідомляє Bloomberg, передає «Слово і Діло».

Як уточнюється, екс-прем'єр повернувся в країну разом зі своєю дочкою Марьям. Правоохоронці заарештували їх в Міжнародному аеропорту їхнього рідного міста Лахор і конфіскували паспорти. Відзначається, що Шаріф і його дочка будуть відправлені до в'язниці в районі Адіа поблизу Ісламабада.

Раніше суд у Пакистані заочно засудив екс-прем'єр-міністра країни Шарифа до 10 років в'язниці у справі про корупцію, пов'язану з купівлею дорогих квартир у Лондоні. Його дочка Марьям також проходила у цій справі - вона була засуджена до 7 років в'язниці і 2 млн фунтів штрафу.

Цікаво, що Шариф просив відкласти винесення вироку на той час, поки він знаходиться в Лондоні зі своєю дружиною, де вона лікується від онкологічного захворювання. Однак суд не пішов назустріч і виніс вирок у той час, коли екс-прем'єр разом зі своїми дітьми знаходився в британській столиці.

Нагадаємо, 28 липня 2017 року Шариф був відсторонений від посади Верховним судом Пакистану за результатами антикорупційного розслідування, ініційованого після витоку конфіденційної інформації панамської компанії Mossack Fonseca в квітні 2016 року. Опубліковані документи вказували на те, що його діти володіють декількома офшорними компаніями, зареєстрованими на Британських Віргінських островах. Відносно колишнього прем'єр-міністра суд постановив порушити кримінальне провадження.

Шаріф чотири рази обирався на посаду прем'єр-міністра Пакистану.

Як раніше стало відомо, спека в Пакистані забрала життя 65 осіб.

Також відзначимо, що в Пакистані в ущелину впав автобус з пасажирами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: