У Києві затримали підозрюваного у нападах на кредитні установи

Читать на русском
Співробітники поліції Києва затримали чоловіка, якого підозрюють у скоєнні низки розбійних нападів на кредитні установи під загрозою ножа і в масці кіногероя.

Співробітники поліції Києва затримали чоловіка, якого підозрюють у скоєнні низки розбійних нападів на кредитні установи під загрозою ножа і в масці кіногероя.

Про це повідомляється в прес-службі Національної поліції України, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що чоловік скоїв три розбої біля станції метро Почайна, а також аналогічні злочини в різних районах столиці. Зловмисником виявився 35-річний житель Деснянського району Києва, раніше не судимий.

Поліцейськими встановлено, що чоловік у масці заходив до приміщення закладу, погрожував працівнику ножем, після чого забирав із каси гроші та тікав. Ніж і маску нападник залишав недалеко від місця скоєння злочину, тож правоохоронці після комплексу оперативно-розшукових заходів встановили особу підозрюваного.

За словами затриманого, він заздалегідь купував маски Людини-павука і ножі, плануючи позбутися цих речових доказів відразу після розбою. Чоловік вибирав невеликі пункти видачі швидких кредитів у місцях дорожніх розв'язок, де можна швидко зникнути у натовпі і втекти.

«Здійснювати злочину по одному-два на місяць він почав з березня цього року. За приблизними підрахунками, людина заволоділа сумою близько 65 000 гривень. За один раз забирав з установ від 1500 до 25000 гривень», - зазначив начальник Оболонського управління поліції Михайло Никонов.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій) КК України. За вчинене нападнику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Раніше поліція затримала протестувальника під Радою.

Також нагадаємо, що в столиці затримали групу наркоторговців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: