У Лондоні тисячі людей вийшли на антитрампівський протест

Читать на русском
Десятки тисяч людей вийшли на протест у центрі Лондона, щоб висловити свою незгоду з політикою президента США Дональда Трампа, який перебуває у Британії з візитом.

Десятки тисяч людей вийшли на протест у центрі Лондона, щоб висловити свою незгоду з політикою президента США Дональда Трампа, який перебуває у Британії з візитом.

Про це повідомляє канал ITV, пише «Слово і Діло».

Порошенко розповів, про що говорив із ТрампомПрезидент України Петро Порошенко обговорив із президентом США Дональдом Трампом його зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним, питання «Північного потоку-2» і просування реформ в Україні.

Організатори акції Together Against Trump («Разом проти Трампа») з посиланням на дані поліції стверджують, що на вулиці Лондона у другій половині дня вишло більше ста тисяч людей. Газета Evening Standard наводить цифру у 250 тисяч протестувальників.

У той час як американський лідер поряд з прем'єркою Британії Терезою Мей описував відносини своєї країни як «найвищий рівень особливого», демонстранти на вулиці кричали: «Трамп тут непотрібен!».

Повідомляється, що антитрампівська акція об'єднала людей різних переконань: противників і прихильників Brexit, профспілки, жіночі організації та правозахисників.

Як передає ВВС, Трафальгарська площа, де проходить основний мітинг, заповнена людьми, однак на ній панує досить приязна атмосфера.

Люди прийшли з різноманітними антитрампівськими плакатами і акесуарами і скандують гасла протии американського президента. На плакатах можна прочитати написи на зразок «Це наш карнавал опору», «Я в жодному разі не шанувальник чоловіка з фальшивою засмагою», «Як ти посмів сюди припхатися?» , «Трамп смердючка».

Тут же продають туалетний папір з зображенням Трампа, частина коштів від продажу якого має піти на допомогу людям з психічними вадами.

Як відомо, Дональд Трамп вже другий день перебуває у Великій Британії. Вввечері у нього запланована зустріч з королевою Єлизаветою.

Раніше Трамп прокоментував план Мей щодо м'якого Brexit.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: